Bookreviewstew (aka Mike),  este unul dintre cei mai fantastici Top Rated Sellers de pe Fiverr. În urmă cu un an, Mike și-a început afacerea pe Fiverr devenind un producător de materiale video în care acesta era actorul principal. A început cu video-uri de ”La mulți ani” și alte video-uri de promoționale.

Ca un actor, Mike a locuit în Los Angeles de la vârsta de 7 ani. A avut roluri mici în filme care “Mr. and Mrs. Smith”, “Collateral”, “The Shaggy Dog” iar în filum lui Martin Scorsese, Mike a jucat rolul lui Cary Grannt. Rolul său preferat a fost în ”Oceans 12” unde a jucat rolul de expert de Ouă Faberge.

În 2009, Mike și soția sa au decis că nu vor să își crească copiii în LA așa că s-au mutat în Colorado.

Ce rol a jucat Fiverr în noua sa viață?

Veniturile din Fiverr reprezintă 60% din câștigurile mele. Cu toate că variază, nu există zi în care să nu am vreun câștig din Fiverr. În unele zile am venituri de $200 iar în altele $20. Depinde de ce joburi am avut în urmă cu 2 săptămâni. Este un sentiment minunat când sunt în supermarket cu coșul de cumpărături plin iar când arunc un ochi peste contul de Fiverr, ”boom”, văd că au intrat $120. După doar 2 click-uri, banii aceia sunt în contul meu de PayPal și pot să-mi plătesc cumpărăturile cu aceștia.

Cum menții veniturile constante?

Asigură-te că ai o varietate de servicii de vânzare. Eu am 16 Gig-uri în contul meu. În mod normal poți avea doar 20 de gig-uri iar Top Rated Sellers pot avea maxim 30. Cu cât mai multe, cu atât mai mare șansa să obții vânzări. Îți sugerez să pui toate Gig-urile în categorii diferinte, relevante, ca să acoperi cât mai bine cererea.

Ce fac atunci când vânzările scad?

Mă uit la Gig-urile mele ca să văd care nu îmi mai aduce vânzări. Apoi mă gândesc dacă urmează să șterg Gig-ul care nu mai produce și să încerc ceva noi.  Până la urmă, dacă ai avut un Gig care după 2-3 luni nu s-a vândut deloc, sau prea puțin, nu ai nimic de pierdut dacă îl ștergi și o iei de la capăt.

Când comenzile sunt chiar foarte jos, trimit un email la Fiverr Support și îi întreb dacă nu pot să îmi ofere un mic ajutor și să-mi promoveze puțin Gig-ul. Când fac asta, ei de obicei trimit Gig-ul la echipa de Editori care uneori îmi aprobă cererea iar alteori o respinge. Cheia este să nu îi deranjezi săptămânal cu emailuri. Folosesc tactica asta doar atunci când comenzile sunt chiar foarte jos.

Convertind Clienții Nefericiți în Clienți Fericiți

Asta este cea mai mare provocare a mea. Chiar dacă nu se întâmplă des, uneori, unui client tot se va întâmpla să nu-i placă video-ul. Când se întâmplă asta, acel client devine prioritatea mea. Îl întreb ce schimbări dorește și voi face tot posibilul să îi livrez video-ul pe care și-l imaginează. Pe termen lung este mai bine să faci acest extra efort pentru a păstra clienții fericiți. În acest fel ei se vor întoarce și chiar te vor recomanda colegilor și prietenilor lor. Asta îți poate aduce mai multe vânzări în decursul timpului.

Dacă după al doilea video sunt tot nefericiți, le ofer mereu opțiunea de a anula comanda pentru a primi un refund. Decât să primesc un review negativ, mai bine le dau banii înapoi. Review-urile sunt cruciale în succesul pe Fiverr. Dacă vrei să fii un Top Rated Seller atunci trebuie să ai o rată excelentă de satisfacție a clienților.

Pentru Sellerii Noi

Recomand să petreci puțin timp răsfoind site-ul ca să vezi ce ai putea vinde. Dacă observi un Gig care are constat 10, 20 de comenzi în coadă, e evident că există o cerere mare pentru acel Gig. Nu-ți spun să copiezi ideea cuiva, pur și simplu folosește-o ca inspirație și inovează.

Ce e extraordinar la Fiverr e că îmi permite să lucrez ca actor și nu am nevoie să fiu în Hollywood.

Oricine poate deveni un star pe Fiverr.